Wilco en Jolanda Schreiber

Marije Bergsma

Herman Fukur

Femke Mulder

Wisse Rodenburg

Debóra Koster

Zeger Luth

Janine Kappers

William Meister

Regina Siersema

Elisabeth Hofstra

Ambulante begeleiding in Noord-Nederland!


reBUILD Coaching bestaat sinds februari 2014 en is ontstaan vanuit de vraag naar positieve en effectieve ondersteuning in verschillende situaties en Wilco zijn interesse in het positief ombuigen van complexe (gezins)situaties. Samen met zijn vrouw Jolanda zetten ze zich in voor gezinnen en individuen die (vaak) op meerdere gebieden van hun leven vast zijn gelopen en iets willen veranderen! Sinds 2018 maakt Marije Veenstra deel uit van het team en sinds 2021 mochten we Wisse verwelkomen. In 2022 zijn Herman Fukur en Femke Mulder aan het team toegevoegd. Debóra Koster doet haar afstudeerstage (NHL Stenden) bij reBUILD en richt zich op 2 thema's: oplossingsgericht werken en KOPP. 

In 2023 voegt Zeger Luth zich bij team reBUILD als ambulant begeleider.

In 2024 is ons team uitgebreid met nog 4 professionals met elk hun eigen expertise.

Samen passende ondersteuning bieden, elk vanuit eigen expertise en daarmee goed aansluitend bij de cliënt. Daarnaast werkt reBUILD samen met andere zorgorganisaties indien er bijvoorbeeld dagbesteding, logeren of woonruimte gezocht moet worden. Ook denken we mee als er bijv. psychische ondersteuning gezocht wordt.

Doen wat nodig is, is ons motto.

Hieronder vertellen we iets meer over wie wij zijn.


Wilco

Met ruim 20 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs, heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Met name door mijn rol als mentor en zorgcoördinator heb ik veel opbouwende gesprekken mogen voeren met jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Vanuit deze passie om mensen te helpen om de weg naar geluk weer te vinden, heb ik besloten om de opleiding tot GEZINSCOACH te gaan doen.

In februari 2014 heb ik de opleiding tot GEZINSCOACH aan de NHL in Leeuwarden met succes afgerond. Het werken met jongeren, kinderen en echtparen vind ik erg interessant. Als coach sta ik naast de mensen. Vanuit mijn eigen ervaring, samen met de theoretische achtergrond van opleiding, zie ik situaties veranderen en mensen weer hoop krijgen voor de toekomst!


Jolanda

Al van kleins af aan bied ik anderen een luisterend oor en bemoedigde ik zo vaak ik kan. Een positief woord, een compliment en oprechte aandacht, het doet zoveel!

Sinds 13 februari 2017 werk ik ook bij reBUILD coaching en vanaf 1 januari 2023 zelfs full-time. Met mijn positieve instelling, de contextuele opleiding en door de nodige levenservaring kan ik mensen die vastgelopen zijn handvaten geven om hun leven weer op te bouwen. Ik wil samen kijken waar de knelpunten zitten en hoe we verdriet om kunnen buigen naar weer vreugde kunnen ervaren. Binnen reBUILD richt ik mij voornamelijk op vrouwen en moeders in het bijzonder. In februari 2023 heb ik de opleiding tot mediator afgerond.

Het samen coachen van echtparen is een grote kracht van reBUILD coaching. Door een huwelijk van ruim 25 jaar weten we waar uitdagingen en kansen liggen. Het is ons verlangen om echtparen weer in verbinding met elkaar te brengen zodat ze weer de hoeksteen van de samenleving worden.

 

Marije Bergsma-Veenstra

Een warm netwerk geven


Al van jongs af aan sta ik graag klaar voor de mensen om mij heen. Vooral mensen bij wie het leven niet als vanzelf gaat. Ik bied een luisterend oor, denk graag mee in oplossingen en ga op een positieve manier met mensen in gesprek.

Enkele jaren geleden werd mijn neefje geboren. Zijn ontwikkeling ging net even anders dan dat ik gewend was. Ik vond het reuze interessant om zijn ontwikkeling te volgen en maakte dit dan ook van dichtbij mee. Ik zag hoe moeilijk het is als de ontwikkeling anders gaat dan bij het gemiddelde kind. Dit is niet alleen ingewikkeld en moeilijk voor het kind zelf, maar ook voor zijn gezin en omgeving. Ik voelde dat ik hier iets mee wilde doen. Hij werd mijn inspiratiebron voor de toekomst, de reden dat ik Pedagogiek (opvoedkunde) ben gaan studeren.

Tijdens mijn studie ben ik bij Driezorg Daniël (dagbesteding) gaan werken. Hier heb ik vier jaar lang ervaring op gedaan in verschillende soorten beperkingen/stoornissen en gedragsproblematiek bij kinderen en jongeren. Tijdens het eerste halfjaar van mijn jeugdzorgstage heb ik kennis mogen maken met het werken in een gezinshuis en het coachen van gezinnen. Na het tweede halfjaar van mijn stage in Zuid-Afrika te hebben gedaan, ben ik binnen reBUILD gaan werken als gezinscoach in opleiding. Ik vind het erg leuk en interessant om met kinderen, jongeren, volwassenen en het gehele systeem aan de slag te gaan. Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn studie en ben ik volop aan het afstuderen.

In september 2017 ben ik mijn partner plotseling verloren aan een auto ongeluk. Vanaf dat moment stond mijn leven stil. Vanuit deze ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een warm netwerk om je heen te hebben. Iemand die jou hand vastpakt wanneer je dreigt weg te glijden. Iemand die jou lichtpuntjes weet te geven op de momenten dat het zo donker om je heen is.

Dat is wat ik een ieder gun in zijn of haar leven en dat is waar ik graag aan bij wil dragen in deze maatschappij: ‘mensen een warm hart onder de riem steken en ze laten zien en voelen dat wij naast elkaar staan. Van daaruit samen oplossingsgericht naar de situatie leren kijken, sterke punten naar voren halen en op zoek gaan naar lichtpuntjes’.

Wisse Rodenburg

Zonder te oordelen gaan we samen de begeleiding aan!


Ik ben 25 jaar oud en ben woonachtig in Leeuwarden. Verder ben ik een groot sportliefhebber. Zelf voetbal ik al van jongs af aan en doe dit nog steeds met veel plezier.

Sinds juni 2020 ben ik afgestudeerd en heb ik mijn diploma Social Work behaald bij NHL/Stenden in Leeuwarden. Tijdens mijn stages heb ik veel gezinnen en jongeren begeleid. De doelgroep jongeren heeft mij altijd al geïnteresseerd, zo heb ik eerst de opleiding onderwijsassistent afgerond. Daarna heb ik een bredere opleiding gekozen in de vorm van Social Work.

Ik heb stage ervaring op mogen doen als maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk in Burgum en bij de Crisisopvang in Burgum. Wat ik het belangrijkste vind is dat je mensen in hun kracht zet en het complete plaatje in beeld krijgt. Zonder te oordelen gaan we samen de begeleiding aan!

Het afgelopen jaar heb ik werkervaring opgedaan in het één op één begeleiden van jongeren. Deze vorm van begeleiding zal ik bij reBUILD ook gaan invullen. Door goed te luisteren en met humor probeer ik de aansluiting te vinden bij de jongeren. Elke situatie vraagt iets anders en hier probeer ik in de begeleiding dan ook flexibel op in te spelen.

Graach oant sjen!

Femke Mulder-de Haan

Ik ben opgegroeid en heb gewerkt met veel verschillende mensen om mij heen, met ieder een eigen verhaal.


Mijn naam is Femke, ik ben 29 jaar en ik woon samen met mijn man en onze tweelingdochters in de Fryske Wâlden. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig. Zo vind ik het leuk om er op uit te gaan met mijn gezin of met vriendinnen, sport ik een paar keer per week en rommel ik graag in het huis om. Ook kan je mij blij maken met een goed boek of een puzzel.

In 2017 heb ik mijn opleiding Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg afgerond en sindsdien ben ik aan het werk. Ik heb de afgelopen jaren werkervaring opgedaan bij een zorginstelling. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen/jongeren met gedragsproblematieken, autismespectrumstoornissen, (licht) verstandelijk beperkingen en ontwikkelingsachterstanden. Het laatste jaar heb ik een uitstapje gemaakt naar het onderwijs, een hele andere doelgroep en andere hulpvragen. Ook erg leuk om hier ervaring op te doen. Toch ligt het sociale werk mij nader tot het hart en ben ik erg blij dat ik bij ReBUILD aan de slag mag als ambulant hulpverlener.

Ieder mens heeft recht op zijn/haar plekje in de maatschappij, ook als het leven even niet vanzelf gaat. Om samen te zoeken naar de juiste handvatten en oplossingen om weer door te kunnen, dat geeft mij energie en maakt dat ik het werken met mensen zo bijzonder vindt. Je mag immers zoveel van elkaar leren.

Herman Fukur

Mensen helpen met de obstakels in hun leven


Ik ben 38 jaar, vader van 2 kinderen en ik ben geboren en getogen in Drachten. In mijn vrije hou ik mij graag bezig met familie, vrienden, sport; in het bijzonder fitness en motorrijden.

In 2019 heb ik mijn opleiding Persoonlijke Begeleiding Specifieke Doelgroepen behaald aan de Friese Poort te Drachten. Tijdens en na mijn opleidingsjaren heb ik zorg geboden aan diverse zorggroepen met uitlopende indicaties, denkend oa aan persoonlijke begeleiding, woon/werk begeleiding en activiteitenbegeleiding. In deze jaren heb ik affiniteit gekregen met jongvolwassen die een helpende hand kunnen gebruiken.

Sinds april 2022 ben ik werkzaam bij ReBUILD en hoop ik hier nog veel mensen te kunnen helpen met de obstakels in hun leven en hen hierbij handvatten mee te geven en te ondersteunen waar nodig is. Want soms hebben we iemand nodig die ons steunt en ons wegwijs maakt in de juiste richting.

Debóra Koster

Ik bied ouders, jongeren en kinderen een luisterend oor.


Mijn naam is Debóra Koster en ik kom het aankomende jaar stage lopen bij reBUILD Coaching. Ik ben 22 jaar en ik woon in Paesens- Moddergat. Sinds 2 jaar ben ik verhuisd vanuit Reeuwijk en woon ik in Friesland. Op dit moment woon in nog thuis bij mijn ouders en mijn twee zusjes. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken/luisteren, te tekenen, af te spreken met vrienden/familie of lekker te wandelen in de natuur.

Ik zit in het vierde leerjaar van de opleiding Pedagogiek aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Dit jaar hoop ik dus af te studeren. Het is de bedoeling dat ik 10 maanden lang 4 dagen per week stage lopen bij reBUILD, Dit zal zijn op de dagen maandag t/m donderdag. reBUILD spreekt mij aan, omdat ik al langere tijd ervaring op zou willen doen in het helpen van gezinnen. Ik hoop ouders, jongeren en kinderen een luisterend oor te kunnen bieden en verder te helpen in ieders verschillende situatie.

Na mijn stageperiode word ik als gezinscoach/ambulant begeleider werkzaam bij reBUILD en daar ben ik erg blij mee. Hoop je/jullie te ontmoeten!

Zeger Luth

Muzikaal en ervaren!


Ik ben Zeger Luth en per 1 september 2023 ga ik werken bij reBUILD Coaching.
Afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt voor een ander zorgbureau. Aangezien dat zorgbureau gaat stoppen, ben ik op zoek gegaan naar een nieuw bureau met een visie die mij aansprak. Dat bureau heb ik gevonden! Ik heb dan ook veel zin om na de zomervakantie te gaan starten bij reBUILD!
 
Ik ben getrouwd en ben vader van drie lieve kinderen. Als begeleider heb ik veel ervaring met mensen met autisme, angsten en in de begeleiding van ouderen. Mijn grootste passie is muziek. Ik speel cello en ukelele en zing graag. Waar daar behoefte aan is gebruik ik dat ook in de begeleiding van cliënten.
 

Hartelijke groet,

Zeger

Janine Kappers

Open en eerlijk!


Mijn naam is Janine Kappers en samen met mijn man en zoontje woonachtig in Heerenveen. In mijn vrije tijd ben ik in de sportschool te vinden of buiten voor een heerlijke wandeling.

Ik ben acht jaar geleden afgestudeerd als verpleegkundige. Mijn gevoel en hart liggen bij het zorgen voor de cliënt. Ik heb zes  jaar in de verslavingspsychiatrie gewerkt waarin ik ervaring heb opgedaan in het behandelen van dubbel diagnose. Te denken valt aan, verslavingsproblematiek in combinatie met: ADHD, ADD autisme spectrum, persoonlijkheidsstoornis, hechtingsproblemen en een licht verstandelijke beperking. Hierna heb ik twee jaar ervaring op mogen doen in het ambulante werkveld waarin ik begeleiding bood op verschillende levensgebieden.

Ik vind het belangrijk om samen met de cliënt te kijken naar wat er nodig is en waar ze tegen aan lopen. Zo blijft het altijd een traject van hen zelf.

Ik ben een open en eerlijk persoon en dit neem ik dan ook altijd mee in mijn werk.

William Meister

Verdiepen in wat de mens beweegt


Mijn levens- en werkervaring is mijn kracht die ik graag inzet om jou te begeleiden/coachen in datgene wat voor jou dierbaar is.

Ik ben getrouwd en een trotse vader van 4 kinderen en opa van een kleindochter. Na 15 jaar in uniform beroepen ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de mens en wat de mens beweegt. Een hbo pastoraalwerk, post hbo-coaching heeft geholpen om al mijn ervaring en inzichten nog beter in te zetten voor de mens die verandering wil aanbrengen in zijn leven. De afgelopen 12 jaar heb ik vele mensen mogen coachen.

In de natuur wandelen met onze hond James is iets wat ik graag doe. Het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling, psychologie en filosofie is wat je een hobby zou kunnen noemen.

Elisabeth Hofstra

Genieten van de kleine dingen van het leven


ijn naam is Elisabeth Hofstra. Ik woon samen met mijn drie kinderen in Drachten.

Ik ben gelukkig... ondanks de vele obstakels en hindernissen die ik zelf heb ervaren in dit leven. Ik wil dit geluk graag delen met anderen. Mijn dag kan niet meer stuk als ik heb kunnen bijdragen aan het geluk en het welzijn van mijn medemens.

Mijn leven probeer ik toe te wijden aan BewustZIJN; genieten van de kleine dingen van het leven samen met de mensen om mij heen, gezondheid in de vorm van sporten, voeding/vasten, koude training, ademwerk, persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld te lezen over allerlei uiteenlopende interessante onderwerpen en verder ben ik graag in de natuur.

Lichaam en geest gaan hand in hand. Mijn holistische kijk op welzijn en geluk is waar mijn kracht ligt.
Ik heb altijd gewerkt met mensen uit alle lagen van de samenleving in uiteenlopende situaties. Ik heb persoonlijke en professionele ervaring met o.a. stalking, verslavingsproblematiek en alleenstaand ouderschap. Na 16 bijzondere jaren bij mijn vorige werkgever, kom ik per maart 2024 het top team van reBUILD versterken.

Elk nieuw moment en ieder mens is gevuld met oneindig potentieel. Samen kijken hoe we dit tot bloei kunnen laten komen is mijn missie."

Regina Siersema

Ik loop met jou mee, bied een luisterend oor en ondersteun daar waar nodig is


Mijn naam is Regina Siersema en samen met mijn twee kinderen wonen wij in Marum.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten in de natuur en het liefste aan zee. Ga ik samen met mijn kinderen er op uit, om vooral nieuwe dingen te ontdekken. Ik leer graag. Ik maak geen muziek maar luister het wel heel graag dit is voor mij heel ontspannend. Daarnaast lees ik graag educatieve boeken over psychologie en zelfontwikkeling. Maar ook een avondje op de bank met een fijne film sla ik niet af.

Ik ben ruim 4 jaar werkzaam als coach/begeleider op verschillende leefgebieden o.a. rondom mentaal welzijn, financiën en wonen.
Als begeleider heb ik veel ervaring mogen opdoen met o.a. NAH (niet aangeboren hersenletsel), psychische problematiek, persoonlijkheidsstoornissen, ASS, ADD, hechtingsproblematiek, PTSS.
Ik loop met jou mee, bied een luisterend oor en ondersteun waar je me nodig bent. Om zo jou de regie over jouw leven weer terug te kunnen pakken. Op de manier zoals die voor jou het beste werkt.
Want jij doet ertoe! Mijn passie is om dit vuur bij anderen aan te mogen wakkeren en helpen te versterken.

Contactformulier

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.