Over reBUILD Coaching

Wilco en Jolanda Schreiber, Marije Veenstra, Nick Bergsma en Martine Vogelzang

Positief aan de slag met gezinnen die ondersteuning nodig hebben!


reBUILD Coaching bestaat sinds februari 2014 en is ontstaan vanuit de vraag naar positieve en effectieve ondersteuning in verschillende situaties en mijn interesse in het positief ombuigen van complexe (gezins)situaties. Samen met mijn vrouw Jolanda zetten we in ons voor gezinnen die (vaak) op meerdere gebieden van hun leven vast zijn gelopen en iets willen veranderen! Sinds 2018 maakt Marije Veenstra deel uit van ons team en sinds april 2019 is Nick Bergsma daar bij gekomen. Dit schooljaar loopt Sanne van der Laan stage bij ons. Samen bieden we passende ondersteuning, elk vanuit onze eigen expertise.

Hieronder vertellen we iets meer over wie wij zijn.


Wilco

Al bijna 20 jaar werk ik in het voortgezet onderwijs en heb veel ervaring in het werken met jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Met name door mijn rol als mentor en zorgcoördinator heb ik veel opbouwende gesprekken mogen voeren met jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Vanuit deze passie om mensen te helpen om de weg naar geluk weer te vinden, heb ik besloten om de opleiding tot GEZINSCOACH te gaan doen.

In februari 2014 heb ik de opleiding tot GEZINSCOACH aan de NHL in Leeuwarden met succes afgerond. Het werken met jongeren, kinderen en echtparen vind ik erg interessant. Als coach sta ik naast de mensen. Vanuit mijn eigen ervaring, samen met de theoretische achtergrond van opleiding, zie ik situaties veranderen en mensen weer hoop krijgen voor de toekomst!


Jolanda

Al van kleins af aan bied ik anderen een luisterend oor en bemoedigde ik zo vaak ik kan. Een positief woord, een compliment en oprechte aandacht, het doet zoveel!

Sinds 13 februari 2017 werk ik ook bij reBUILD coaching. Met mijn positieve instelling, de contextuele opleiding en door de nodige levenservaring kan ik mensen die vastgelopen zijn handvaten geven om hun leven weer op te bouwen. Ik wil samen kijken waar de knelpunten zitten en hoe we verdriet om kunnen buigen naar weer vreugde kunnen ervaren. Binnen reBUILD richt ik mij voornamelijk op vrouwen en moeders in het bijzonder.

Het samen coachen van echtparen is een grote kracht van reBUILD coaching. Door een huwelijk van bijna 20 jaar weten we waar uitdagingen en kansen liggen. Het is ons verlangen om echtparen weer in verbinding met elkaar te brengen zodat ze weer de hoeksteen van de samenleving worden.

Daarnaast ben ik werkzaam bij woningbouwvereniging in Groningen op de afdeling 'overlastzaken'. Hierbij zoeken we met klagers en bewoners naar passende oplossingen als samen leven moeilijk is geworden.

Nick Bergsma

De focus op mogelijkheden


Vanuit mijn jongere jaren ben ik via een familielid ‘die werkzaam is binnen de zorg/hulpverlening’ in contact gekomen met mensen die moeite hebben te functioneren in de maatschappij. Ik heb het altijd al een uitdaging gevonden om samen de kwaliteiten en krachten uit de ander naar boven te halen. Dit op een positieve en empathische manier.

Sinds 2014 ben ik werkzaam als begeleider bij Talant op een groep voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking in combinatie met andere beperkingen en/of gedragsproblematiek.

Vanuit mijn stages en werk bij Talant heb ik ervaring mogen op doen met verschillende doelgroepen, zoals: kinderen, jongeren, volwassenen, autisme en persoonlijkheidsstoornissen. Ik vind het belangrijk dat er in de begeleiding/hulpverlening niet wordt gekeken naar de tekortkomingen, maar juist naar de mogelijkheden en daar de focus op te leggen. Dit geeft vertrouwen en kracht van waaruit we samen kunnen kijken naar handvatten om in de toekomst beter met lastige situaties om te gaan.

Als hulpverlener sta ik altijd naast mijn cliënt, want dit schept een vertrouwensband wat ik erg belangrijk vind in mijn werkveld

Marije Veenstra

Een warm netwerk geven


Al van jongs af aan sta ik graag klaar voor de mensen om mij heen. Vooral mensen bij wie het leven niet als vanzelf gaat. Ik bied een luisterend oor, denk graag mee in oplossingen en ga op een positieve manier met mensen in gesprek.

Enkele jaren geleden werd mijn neefje geboren. Zijn ontwikkeling ging net even anders dan dat ik gewend was. Ik vond het reuze interessant om zijn ontwikkeling te volgen en maakte dit dan ook van dichtbij mee. Ik zag hoe moeilijk het is als de ontwikkeling anders gaat dan bij het gemiddelde kind. Dit is niet alleen ingewikkeld en moeilijk voor het kind zelf, maar ook voor zijn gezin en omgeving. Ik voelde dat ik hier iets mee wilde doen. Hij werd mijn inspiratiebron voor de toekomst, de reden dat ik Pedagogiek (opvoedkunde) ben gaan studeren.

Tijdens mijn studie ben ik bij Driezorg Daniël (dagbesteding) gaan werken. Hier heb ik vier jaar lang ervaring op gedaan in verschillende soorten beperkingen/stoornissen en gedragsproblematiek bij kinderen en jongeren. Tijdens het eerste halfjaar van mijn jeugdzorgstage heb ik kennis mogen maken met het werken in een gezinshuis en het coachen van gezinnen. Na het tweede halfjaar van mijn stage in Zuid-Afrika te hebben gedaan, ben ik binnen reBUILD gaan werken als gezinscoach in opleiding. Ik vind het erg leuk en interessant om met kinderen, jongeren, volwassenen en het gehele systeem aan de slag te gaan. Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn studie en ben ik volop aan het afstuderen.

In september 2017 ben ik mijn partner plotseling verloren aan een auto ongeluk. Vanaf dat moment stond mijn leven stil. Vanuit deze ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een warm netwerk om je heen te hebben. Iemand die jou hand vastpakt wanneer je dreigt weg te glijden. Iemand die jou lichtpuntjes weet te geven op de momenten dat het zo donker om je heen is.

Dat is wat ik een ieder gun in zijn of haar leven en dat is waar ik graag aan bij wil dragen in deze maatschappij: ‘mensen een warm hart onder de riem steken en ze laten zien en voelen dat wij naast elkaar staan. Van daaruit samen oplossingsgericht naar de situatie leren kijken, sterke punten naar voren halen en op zoek gaan naar lichtpuntjes’.

Martine Vogelzang

Mensen uitdagen en in hun kracht zetten


Tijdens de studie Maatschappelijk Zorg heb ik ervaring op mogen doen met verschillende doelgroepen binnen de gehandicaptenzorg.

Nadat ik in 2016 ben afgestudeerd, heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Kenia bij JAWA (Just As We Are) en Ripples. JAWA is een revalidatiecentrum voor gehandicapte weeskinderen. Na deze onvergetelijke ervaring ben ik als (activiteiten)begeleider gaan werken bij Ripples, een opvang voor seksueel misbruikte kinderen. Ik heb hier geleerd dat situaties je simpel weg kunnen overkomen. Maar hoe je met de situatie om gaat heb je wel zelf in de hand. Ik vind het interessant om daarover met de ander in gesprek te gaan, om te werken aan een veelbelovende toekomst. Het geeft mij voldoening wanneer de ander weer gelooft in zijn eigen kunnen en in zijn kracht komt te staan. Kennis en inzicht verbreden om passende hulp te bieden is voor mij de drijfveer om verder te studeren.

Tijdens mijn deeltijd studie, Social Work, heb ik ervaring opgedaan als activiteitenbegeleider binnen de Jeugdzorg, als ambulante begeleider en als begeleider binnen een kortverblijftehuis. Sinds augustus 2020 ben ik werkzaam bij ReBUILD coaching. ReBUILD is voor mij een werk- en leerplek. Op dit moment zit ik in mijn 3e jaar en hoop ik mijn opleiding af te ronden bij ReBUILD.

Als Sociaal werker vind ik het belangrijk om de ander uit te dagen zodat diegene verder komt. Door samen te kijken naar een situatie en handvaten te rijken kan de ander met hulp, zelf werken aan de oplossing.


Contactformulier

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.