Wilco en Jolanda Schreiber, Marije Bergsma-Veenstra en Martine Vogelzang

Positief aan de slag met gezinnen die ondersteuning nodig hebben!


reBUILD Coaching bestaat sinds februari 2014 en is ontstaan vanuit de vraag naar positieve en effectieve ondersteuning in verschillende situaties en mijn interesse in het positief ombuigen van complexe (gezins)situaties. Samen met mijn vrouw Jolanda zetten we in ons voor gezinnen die (vaak) op meerdere gebieden van hun leven vast zijn gelopen en iets willen veranderen! Sinds 2018 maakt Marije Veenstra deel uit van ons team en sinds augustus 2020 is Martine Vogelzang daar bij gekomen!

Hieronder vertellen we iets meer over wie wij zijn.


Wilco

Met ruim 20 jaar ervaring in het voortgezet onderwijs en heb veel ervaring opgedaan in het werken met jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Met name door mijn rol als mentor en zorgcoördinator heb ik veel opbouwende gesprekken mogen voeren met jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Vanuit deze passie om mensen te helpen om de weg naar geluk weer te vinden, heb ik besloten om de opleiding tot GEZINSCOACH te gaan doen.

In februari 2014 heb ik de opleiding tot GEZINSCOACH aan de NHL in Leeuwarden met succes afgerond. Het werken met jongeren, kinderen en echtparen vind ik erg interessant. Als coach sta ik naast de mensen. Vanuit mijn eigen ervaring, samen met de theoretische achtergrond van opleiding, zie ik situaties veranderen en mensen weer hoop krijgen voor de toekomst!


Jolanda

Al van kleins af aan bied ik anderen een luisterend oor en bemoedigde ik zo vaak ik kan. Een positief woord, een compliment en oprechte aandacht, het doet zoveel!

Sinds 13 februari 2017 werk ik ook bij reBUILD coaching. Met mijn positieve instelling, de contextuele opleiding en door de nodige levenservaring kan ik mensen die vastgelopen zijn handvaten geven om hun leven weer op te bouwen. Ik wil samen kijken waar de knelpunten zitten en hoe we verdriet om kunnen buigen naar weer vreugde kunnen ervaren. Binnen reBUILD richt ik mij voornamelijk op vrouwen en moeders in het bijzonder.

Het samen coachen van echtparen is een grote kracht van reBUILD coaching. Door een huwelijk van bijna 20 jaar weten we waar uitdagingen en kansen liggen. Het is ons verlangen om echtparen weer in verbinding met elkaar te brengen zodat ze weer de hoeksteen van de samenleving worden.

Daarnaast ben ik werkzaam bij woningbouwvereniging in Groningen op de afdeling 'overlastzaken'. Hierbij zoeken we met klagers en bewoners naar passende oplossingen als samen leven moeilijk is geworden.


Contactformulier

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.