Ervaring met gezinnen, jongeren en opleiding

De juiste basis


Voorwaarde voor het volgen van de theoretisch goed onderbouwde opleiding tot GEZINSCOACH was dat er meteen in de praktijk geoefend werd en dat de cursist een relevante HBO-opleiding had afgerond.

Wilco heeft stage gelopen bij School Maatschappelijk Werk en een Gezinshuis. Daarnaast diploma's van de PABO en de Lerarenopleiding (zowel economie als geschiedenis) en heeft hij de nodige ervaring opgedaan als mentor en zorgcoördinator in het voortgezet onderwijs.

Door de combinatie van praktijk en theorie heeft hij de juiste basis om als GEZINSCOACH zijn werk te kunnen doen.

Kernwoorden waren: oplossingsgericht werken, empowerment, communicatie- en leertheorieën, (on)veiligheid, Welzijn Nieuwe Stijl (WNS).

Door middel van literatuurstudie, stage en overleg met vakcollega's heeft Wilco alle bagage in huis om een steun voor gezinnen te zijn die op wat voor manier dan ook ondersteuning nodig hebben.

Jolanda werkt vanaf 13 februari 2017 werk bij reBUILD coaching en vanaf 1 januari 2023 zelfs full-time. Met haar positieve instelling, de contextuele opleiding en door de nodige levenservaring kan zij mensen die vastgelopen zijn handvaten geven om hun leven weer op te bouwen. Binnen reBUILD richt zij zich voornamelijk op vrouwen en moeders in het bijzonder. In februari 2023 heeft ze de opleiding tot mediator afgerond.

"Het is ons verlangen om echtparen weer in verbinding met elkaar te brengen zodat ze weer de hoeksteen van de samenleving worden."

Marije heeft gewerkt bij een organisatie voor dagbesteding en een ruime ervaring in het werken met multi-problemgezinnen. Zij heeft zich in het thema ROUW verdiept en daardoor kan ze ervaring en kennis samen brengen om de cliënten die worstelen met ROUW passend te begeleiden.

Wisse is erg sportief en heeft op de crisisopvang gewerkt. Hij heeft zijn HBO Social Work afgerond en is bezig met SKJ. Hij werkt met jongens en past zijn activiteiten aan op hun interesse, hobby of sport. Samen darten, potje voetballen of even wandelen zorgen voor een ontspannen setting waar de beste gesprekken gevoerd worden. Vertrouwen is de basis van waaruit gewerkt wordt.

Femke: "Ik ben 29 jaar en ik woon samen met mijn man en onze tweelingdochters in de Fryske Wâlden. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig. Zo vind ik het leuk om er op uit te gaan met mijn gezin of met vriendinnen, sport ik een paar keer per week en rommel ik graag in het huis om. Ook kan je mij blij maken met een goed boek of een puzzel."

Herman: "Mensen helpen met de obstakels in hun leven"

"Ik ben 38 jaar, vader van 2 kinderen en ik ben geboren en getogen in Drachten. In mijn vrije tijd hou ik mij graag bezig met familie, vrienden, sport; in het bijzonder fitness en motorrijden.

In 2019 heb ik mijn opleiding Persoonlijke Begeleiding Specifieke Doelgroepen behaald aan de Friese Poort te Drachten. Tijdens en na mijn opleidingsjaren heb ik zorg geboden aan diverse zorggroepen met uitlopende indicaties, denkend oa aan persoonlijke begeleiding, woon/werk begeleiding en activiteitenbegeleiding. In deze jaren heb ik affiniteit gekregen met jongvolwassen die een helpende hand kunnen gebruiken."

Debóra: "Ik bied ouders, jongeren en kinderen een luisterend oor."

Zeger: "Muzikaal en ervaren!

Ik ben Zeger Luth en per 1 september 2023 ga ik werken bij reBUILD Coaching.
Afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt voor een ander zorgbureau. Aangezien dat zorgbureau gaat stoppen, ben ik op zoek gegaan naar een nieuw bureau met een visie die mij aansprak. Dat bureau heb ik gevonden! Ik heb dan ook veel zin om na de zomervakantie te gaan starten bij reBUILD!
 
Ik ben getrouwd en ben vader van drie lieve kinderen. Als begeleider heb ik veel ervaring met mensen met autisme, angsten en in de begeleiding van ouderen. Mijn grootste passie is muziek. Ik speel cello en ukelele en zing graag. Waar daar behoefte aan is gebruik ik dat ook in de begeleiding van cliënten."

Het vragen om hulp is geen zwaktebod, maar juist enorm knap! Twijfel je? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Contactformulier

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.